Tα μουστοκούλουρα με σουσάμι είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού μουστοκουλούρου στα οποία προστίθενται το στοιχείο του σουσαμιού για περισσότερη γεύση. Το μουστοκούλουρο είναι ένα γλυκό που παρασκευάζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της περιόδου της αμπελοτρυγίας και βασίζεται στο μούστο.
Για την παρασκευή του μουστοκουλούρου με σουσάμι, τα συστατικά περιλαμβάνουν αλεύρι, μούστο, σουσάμι, ζάχαρη, λάδι, αλεύρι για ζύμωμα, κανέλα και μπαχαρικά για γεύση. Η ζύμη διαμορφώνεται σε σχήμα κοτσίδας και στη συνέχεια ψήνεται.
Το σουσάμι προστίθεται στη ζύμη στην επιφάνεια του μουστοκουλούρου πριν το ψήσιμο, προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο γεύσης και τραγανότητας.
Tα μουστοκούλουρα με σουσάμι είναι ένα γευστικό και θρεπτικό γλυκό που συχνά συνδυάζεται με καφέ ή τσάι και αποτελεί δημοφιλή επιλογή κατά τη διάρκεια των γιορτών και των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.