Τα κριτσίνια πολύσπορα είναι ένα είδος κριτσινιών που παρασκευάζονται με τη χρήση διαφόρων ειδών σπόρων, πέραν του σισαμιού. Συνήθως περιλαμβάνουν σπόρους όπως βρώμη, λιναρόσπορο και ηλιόσπορο.
Τα κριτσίνια πολύσπορα προσφέρουν μια πλούσια γεύση και υφή, καθώς ενσωματώνουν τη διαφορετική γευστική ποικιλία και τις διατροφικές ιδιότητες των διαφόρων σπόρων και φυτικών συστατικών που περιέχουν. Επιπλέον, λόγω της ποικιλίας των συστατικών τους, παρέχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε διατροφικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.
Αυτά τα κριτσίνια είναι δημοφιλή για τη διατροφική τους αξία και τη γευστική τους ποικιλία, και συνήθως αποτελούν μια πιο υγιεινή και θρεπτική επιλογή σε σύγκριση με τα κλασικά κριτσίνια που φτιάχνονται από λευκό αλεύρι.