Τα κριτσινοκούλουρα είναι ένα είδος αρτοσκευάσματος που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των κριτσινιών και των κουλουριών. Συνήθως φτιάχνονται από ζύμη που περιλαμβάνει αλεύρι σιταριού, αλεύρι σίκαλης ή καλαμποκιού, ελαιόλαδο, αλάτι, νερό, και προαιρετικά σπόρους, αλεύρι ρυζιού ή άλλα συστατικά για προσθήκη γεύσης και υφής.
Η ζύμη πλάθεται σε μορφή κουλουριού και στη συνέχεια ψήνεται σε φούρνο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή τραγανή υφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρτοσκεύασμα που συνδυάζει την τραγανή υφή και την πλούσια γεύση των κριτσινιών με τον κυκλικό σχηματισμό και την πιο πυκνή υφή των κουλουριών.
Τα κριτσινοκούλουρα είναι δημοφιλή σε πολλές χώρες ως σνακ ή συνοδευτικό γεύματος. Συνήθως σερβίρονται με τυριά, αλλαντικά, διάφορα είδη μαρμελάδας. Μπορεί επίσης να συνοδεύονται με καφέ, τσάι ή άλλα ροφήματα.