Τα κρουτόν σταρένια είναι μικρά κομμάτια ψωμιού που έχουν τη χαρακτηριστική τραγανή υφή και την έντονη γεύση που αποκτούν από το ψήσιμο τους στον φούρνο. Συνήθως παρασκευάζονται από ψωμί που έχει κοπεί σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά.
Τα κρουτόν σταρένια χρησιμοποιούνται συχνά ως γαρνιτούρα για σαλάτες, σούπες και άλλα φαγητά στα οποία προσθέτουν την τραγανή υφή και την εντονότερη γεύση του ψωμιού. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σνακ από μόνα τους αφού προσφέρουν μια γευστική και τραγανή επιλογή.
Η διαδικασία παρασκευής των κρουτόν σίτου περιλαμβάνει συνήθως το κόψιμο της ζύμης σε μικρά κομμάτια και το ψήσιμό τους στον φούρνο μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή τραγανή υφή και το χρυσό χρώμα.