Τα κουλουράκια με πορτοκάλι είναι μικρά, αρωματικά γλυκά που περιλαμβάνουν φρέσκο ή αποξηραμένο πορτοκάλι ως κύριο συστατικό. Είναι δημοφιλή σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως και προσφέρουν μια φρουτώδη και αρωματική γεύση.
Η ζύμη των βουτημάτων αυτών με πορτοκάλι συνήθως περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο ή λάδι, αυγά, φλούδες ή ζωμό από πορτοκάλι και αρωματικά όπως φλούδα πορτοκαλιού ή άρωμα πορτοκαλιού
Τα κουλουράκια με πορτοκάλι συνήθως διαμορφώνονται σε μικρά κομμάτια ζύμης και μορφοπιούνται σε σχήμα μισοφέγγαρου. Στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.
Συνδιάζονται αρμονικά με τον καφέ, το γάλα ή το τσάι.